Ένα λευκό τιγράκι βρίσκεται στο Αττικό Πάρκο και αντιμετωπίζει τον φόβο να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο πειραμάτων.

March 23, 2023

Λευκό τιγράκι στο Αττικό Πάρκο: Φόβοι να μην καταλήξει αντικείμενο πειραμάτων


Διαφ.

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του

 



Αγωνία έχει προκληθεί σ’ όλη την Ελλάδα απ’ την υπόθεση εγκατάλειψης λευκής τίγρης στα σκουπίδια έξω απ’ το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Το τιγράκι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία του ενώ οι φορείς κάνουν ότι παραπάνω μπορούν για να το βοηθήσουν.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, δια της προέδρου της Ειρήνης Μολφέση, με επιστολή προς τους αρμόδιους του υπουργείου Περιβάλλοντος, εξέφρασε τη θέση ότι «το καλύτερο θα ήταν, αφού εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, να κληθεί εξειδικευμένος κτηνίατρος από το εξωτερικό που έχει γνώση της περίθαλψης για τέτοια ζώα (μεγάλα αιλουροειδή)», ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα, αν το ταλαιπωρημένο ζωάκι τελικά επιβιώσει, να μεταφερθεί για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία στην επιστολή της τονίζει την ανάγκη να προστατευθεί το ζώο και σε κάθε περίπτωση και να μην μετατραπεί, σε αντικείμενο πειραματισμών.

Τι έδειξαν οι μαγνητικές

Στο μεταξύ, το λευκό τιγράκι – που βαφτίστηκε με το όνομα «Χασίγια» – πέρασε μαγνητικές εξετάσεις πρόσφατα.

Τα αποτελέσματα, επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισης του.

Το νεαρό ζώο, που βρίσκεται σε κατάλληλο χώρο περίθαλψης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στον οποίο η πρόσβαση στο κοινό απαγορεύεται, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του.

Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του.

Τα αναλυτικά ιατρικά αποτελέσματα έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες εθνικές αρχές, στην ειδική επιστημονική επιτροπή της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), καθώς και σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ την πλήρη απαγόρευση στο εμπόριο άγριων ζώων και εξωτικών ειδών προτείνει προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία με αφορμή τις περιπέτειες του «Χασίγια».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: