Τα ξέρετε; Η Γιάννα Τερζή για πρώτη φορά, δείχνει περήφανα τα σημάδια του αυτοάνοσου πάνω στο κορμί της

April 22, 2023

Τα ξέρετε; Η Γιάννα Τερζή για πρώτη φορά, δείχνει περήφανα τα σημάδια του αυτοάνοσου πάνω στο κορμί της


Διαφ.

Η Γιάννα Τερζή είναι ιδιαίτερα ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καθημερινά μοιράζεται στιγμές από την καθημερινότητά της.Πριν λίγες ώρες, η γνωστή τραγουδίστρια θέλησε να γνωστοποιήσει στους διαδικτυακούς της φίλους πως πάσχει από κνίδωση. Η Γιάννα Τερζή δημοσίευσε μια φωτογραφία στα Instagram Stories της, όπου έδειξε τα σημάδια στα πόδια της.

«Τα αυτοάνοσα τα ξέρετε; Ε αυτό. Κνίδωση», έγραψε χαρακτηριστικά η Γιάννα Τερζή.

Τι είναι η κνίδωση

Η Κνίδωση ή Ουρτικάρια (Urticaria) είναι δερματολογικό νόσημα που ανήκει στα λεγόμενα “σχηματώδη ερυθήματα”. Πρόκειται για αγγειακή αντίδραση του δέρματος που οφείλεται στη μαζική αποκοκκίωση των μαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση ισταμίνης. Η αντίδραση αυτή μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα όργανα, απειλώντας ζωτικές συστηματικές λειτουργίες. Η χαρακτηριστική δερματολογική εικόνα παρουσιάζει πολλαπλούς πομφούς (ερυθρά επάρματα του δέρματος) και συνοδεύεται από έντονο κνησμό. Οι πομφοί έχουν την τάση να εξαφανίζονται εντός 24 ωρών και να επανεμφανίζονται στα ίδια ή άλλα σημεία.

Η κνίδωση μπορεί να οφείλεται σε φάρμακα, λοιμώξεις, τροφές, αυτοάνοσα νοσήματα, φυσικά αίτια (πίεση, θερμότητα, ηλιακή ακτινοβολία) παρασίτωση, αλλά τις περισσότερες φορές είναι ιδιοπαθής.


Πηγή