Πάμφθηνα προϊόντα, εξαιρετική ποιότητα: Eταιρίες-Κολοσσοί έρχονται στην Ελλάδα και απειλούν Jumbo, Zara & Lidl

May 26, 2023

Πάμφθηνα προϊόντα, εξαιρετική ποιότητα: Eταιρίες-Κολοσσοί έρχονται στην Ελλάδα και απειλούν Jumbo, Zara & Lidl


Διαφ.

Συνεχίζουν δυναμικά την επέκταση των δικτύων καταστημάτων τους στην Ελλάδα οι δύο πολωνικές αλυσίδες ειδών ένδυσης (Pepco, Sinsay) και η τουρκική LC Waikiki.



Η πλέον δυναμική από αυτές είναι η πολωνική Pepco, η οποία έχει δρομολογήσει για τους επόμενους μήνες την λειτουργία πέντε καταστημάτων.

Η Pepco η οποία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο έχει φθάσει ήδη τα 11 σημεία στην χώρα μας με παρουσία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ξάνθη και Κόρινθο. Όπως είναι ήδη γνωστό από ανακοίνωση της Premia τον επόμενο μήνα αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμη κατάστημα στην Αττική και συγκεκριμένα στην λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία.

Σύντομα η πολωνική αλυσίδα θα έχει παρουσία και στην Πάτρα ενώ το βάρος πέφτει και σε πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Έτσι σε φάση στελέχωσης βρίσκονται τα καταστήματα σε Βέροια, Κιλκίς και Ιωάννινα. Με βάση τον σχεδιασμό της διοίκησης θεωρείται εφικτός ο στόχος για την δημιουργία 30 σημείων στην χώρα μας έως το τέλος του 2023.

Η Sinsay σε Λάρισα και Ιωάννινα

Με πιο συγκρατημένους ρυθμούς προχωράει η επίσης πολωνική Sinsay. To brand του ομίλου LPP το οποίο ξεκίνησε με ηλεκτρονικό κατάστημα στην χώρας έχει παρουσία και με φυσικό από τα τέλη Ιανουαρίου στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Η πανευρωπαϊκή στρατηγική του ομίλου που θέλει να αναπτύσσεται κυρίως σε επαρχιακές πόλεις θα συνεχιστεί καθώς τα δύο επόμενα σημεία είναι σε Λάρισα και Ιωάννινα. Σε ότι αφορά στην πρωτεύουσα της Ηπείρου η Sinsay βρίσκεται αυτό το διάστημα σε αναζήτηση εργαζομένων και συγκεκριμένα store manager και υπεύθυνου αποθήκης.

Η επέκταση των Τούρκων της LC Waikiki

Αν και θέλει να επιταχύνει την ανάπτυξη της στην χώρα μας η τουρκική LC Waikiki αντιμετωπίζει πρόβλημα εξεύρεσης ακινήτων καθώς οι απαιτήσεις της είναι σε πολλά τετραγωνικά και ιδιαίτερα εμπορικά σημεία. Αν και είναι η παλαιότερη από τις τρεις αλυσίδες (έχει παρουσία από το 2018) διαθέτει μόλις 10 καταστήματα.

Φέτος μετράει την επέκταση Κρήτη (στο εμπορικό κέντρο Talos Plaza όπου άνοιξε και το Sinsay) ενώ προχώρησε και στην μεταστέγαση του σημείου στην Κόρινθο εντός του Mare West. Για το επόμενο διάστημα έχουν δρομολογηθεί τα καταστήματα σε Καβάλα και Ιωάννινα. Μεσοπρόθεσμος στόχος των Τούρκων είναι να αναπτύξουν συνολικά στην ελληνική αγορά 40 -50 καταστήματα.


Πηγή