Αστυνομικοί ήρωες έκαναν Πτολεμαΐδα-Ιπποκράτειο σε ελάχιστα λεπτά και σχημάτισαν «γέφυρα ζωής» για βρέφος 2 ωρών

July 2, 2023

Αστυνομικοί ήρωες έκαναν Πτολεμαΐδα-Ιπποκράτειο σε ελάχιστα λεπτά και σχημάτισαν «γέφυρα ζωής» για βρέφος 2 ωρών


Διαφ.

Ήρωες Αστυνομικοί: Η Ελληνική Αστυνομία το μεσημέρι της Κυριακής, προσέφερε βοήθεια σε ένα νεογέννητο μωράκι μόλις 2 ωρών.

Ήρωες Αστυνομικοί: Το χρονικό της υπόθεσης

Το μωρό, που είχε γεννηθεί σε ένα νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα, χρειαζόταν άμεση μεταφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο». Η κατάσταση ήταν επείγουσα και η Αστυνομία ανέλαβε την αποστολή να συνοδεύσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το βρέφος, διασφαλίζοντας την ταχύτητα και την ασφάλεια της μεταφοράς. Με αυτή την πρωτοβουλία, οι αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν μια γέφυρα αγάπης και προστασίας, επιδεικνύοντας αληθινό πνεύμα αλληλεγγύης και φροντίδας προς τους πολίτες.

Η κατάσταση του μωρού στο “Ιπποκράτειο”

Το μικρό βρέφος, βρίσκεται τώρα σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στη Μονάδα Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, το αγοράκι αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της περιγεννητικής ασφυξίας που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής που υποβλήθηκε η μητέρα του. Η ομάδα των γιατρών και νοσηλευτών στο “Ιπποκράτειο” αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για να του παρέχουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και να βοηθήσουν το μωράκι να μείνει στην ζωή.

Η ανάρτηση του γενικού γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης:

Ο Χρήστος Συμεωνίδης, αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μοιράστηκε βίντεο από την διαδικασία διάσωσης του μωρού, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook. Στη δημοσίευσή του, έγραψε γεμάτος συγκίνηση και υπερηφάνεια:

“Χίλια μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους!
Με κάνετε υπερήφανο που υπηρετώ στην Ελληνική Αστυνομία και στο πόστο του εκφωνητή!
Δυο ωρών νεογέννητο απο Πτολεμαΐδα για Ιπποκράτειο!
24 λεπτά απο Κλειδί και 86 δευτερόλεπτα απο Περιφερειακή για Ιπποκράτειο!
Συγχαρητήρια!!!”

*εξώφυλλο, φωτογραφίες άρθρου: φωτογραφίες αρχείου


Πηγή

Διαβάστε επίσης: