Οι Έλληνες πάνε παραλία με το τάπερ τους: Μετά το «κίνημα της πετσέτας», έρχεται το κίνημα του τάπερ

August 17, 2023

Οι Έλληνες πάνε παραλία με το τάπερ τους: Μετά το «κίνημα της πετσέτας», έρχεται το κίνημα του τάπερ


Διαφ.

Οι οικογένειες στις ελληνικές παραλίες πλέον κουβαλούν μαζί τους νερό, και φαγητό σε τάπερ. Το κίνημα του τάπερ ήρθε για να μείνει.

Μετά το κίνημα της πετσέτας στις παραλίες, εμφανίζεται και το κίνημα του τάπερ. Σε ελεύθερες και οργανωμένες παραλίες, οικογένειες με παιδιά, συσκευάζουν και παίρνουν φαγητό για να μειώσουν το κόστος. Παρόλο που σε αρκετές περιπτώσεις οι οργανωμένες παραλίες απαγορεύουν στους πελάτες να φέρνουν από το σπίτι φαγώσιμα, όσο περνά ο καιρός φαίνεται πως δείχνουν κατανόηση.

Η ημερήσια απόδραση με φαγητό και καφέ για μια τετραμελή οικογένεια κοστίζει τουλάχιστον 40 ευρώ, καθώς όπως λένε οι λουόμενοι, το κόστος στο μπαρ είναι απαγορευτικό για τις οικογένειες.

Για παράδειγμα, ένας φρέντο καπουτσίνο στην ξαπλώστρα κοστίζει έως 4,50 ευρώ, ένα τοστ 4 ευρώ, μια πορτοκαλάδα 3 ευρώ, ενά κλαμπ σάντουιτς 7 ,5 ευρώ και μια μπύρα 6 ευρώ. Επομένως η λύση είναι οι οικογένειες να κουβαλούν σε σκεύη δικά τους σνακ, τρόφιμα και νερά για να απολαύσουν όσο πιο ανέξοδα γίνεται το μπάνιο τους στην θάλασσα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από το σχετικό ρεπορτάζ του ALPHA:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: