Χαρούμενοι όλοι οι Έλληνες: Θα «βρέξει» λεφτά για χιλιάδες δικαιούχους – Ποιοι παίρνουν επıταγή ακρίβειας & επίδομα Χριστουγέννων

October 21, 2023

Χαρούμενοι όλοι οι Έλληνες: Θα «βρέξει» λεφτά για χιλιάδες δικαιούχους – Ποιοι παίρνουν επıταγή ακρίβειας & επίδομα Χριστουγέννων


Διαφ.

Οικονομική βοήθεια στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης, για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Από που εξαρτάται η χορήγηση της οικονομικής βοήθειας

Ειδικότερα, την υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, περιμένει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να μπορέσει να ανακουφίσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αν πραγματοποιηθεί αυτό, τότε αναμένεται να χορηγηθεί επιταγής ακρίβειας και επίδομα Χριστουγέννων στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές κόστους 160 εκατομμυρίων ευρώ, σε εξάμηνη βάση, ώστε να μην ακριβύνουν τα εισιτήρια.

Τον Νοέμβριο οι αποφάσεις για την οικονομική βοήθεια

Οι αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν τον επόμενο μήνα, λίγο πριν κατατεθεί το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Προς το παρόν, στο οικονομικό επιτελείο δεν ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, στο ενδεχόμενο γενίκευσης της σύρραξης στη Μέση Ανατολή, αλλά παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις.

Σε περίπτωση που επεκταθεί η σύρραξη, τότε θα υπάρξουν συνέπειες με την άνοδο των τιμών των καυσίμων, την αναζωπύρωση του πληθωρισμού, τη μείωση του τουρισμού, αλλά και την υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητάς.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: