Πέθαναν ο ένας μετά τον άλλον: Οι δύσκολες μέρες της Μαρίας Ναυπλιώτου – «Πόνεσα, έκλαψα πολύ, υπέφερα…»

October 21, 2023

Πέθαναν ο ένας μετά τον άλλον: Οι δύσκολες μέρες της Μαρίας Ναυπλιώτου – «Πόνεσα, έκλαψα πολύ, υπέφερα…»


Διαφ.

Η Μαρία Ναυπλιώτου βρέθηκε στην εκπομπή “Στούντιο 4”, σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα και αναφέρθηκε στην προσωπική διαχείριση στην απώλεια, αλλά και όσα της δίδαξε για τις δυσκολίες της ζωής η πάροδος του χρόνου.

Πως διαχειρίστηκε το πένθος της η Μαρία Ναυπλιώτου

Όπως υπογράμμισε η ηθοποιός «νομίζω πως είναι κάτι που το φοβόμαστε πολύ και δεν επιτρέπουμε να στεναχωρηθούμε πραγματικά και βαθιά. Νομίζουμε ότι, αν γίνει αυτό, θα διαλυθούμε. Στην πραγματικότητα, όμως, αν δεν στεναχωρηθούμε, θα διαλυθούμε. Στη δική μου περίπτωση ήρθα σε επαφή με τα συναισθήματα μου. Δεν ήταν εύκολο να επιτρέψω να στεναχωρηθώ, δεν ήταν εύκολο να πενθήσουμε όταν έφυγαν οι γονείς μας. Ήταν κάτι πολύ βαρύ».

Και πρόσθεσε η Μαρία Ναυπλιώτου «προσπαθείς να το αποφύγεις ασυνείδητα, είναι ένας μηχανισμός και κάποια στιγμή νιώθεις ο ιστορικός σου εαυτός να χτυπάει το κεφάλι του στις γωνίες. Κάποια στιγμή αφήνεσαι και κλαις και στεναχωριέσαι και πενθείς και βγαίνεις από αυτό ανανεωμένος. Αν πενθήσεις, αν στεναχωρηθείς, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε τραβήξει η ζωή ξανά πίσω».

Η απώλεια των γονιών της Μαρίας Ναυπλιώτου μέσα σ’ ένα χρόνο

Όσον αφορά την απώλεια των γονιών της, επεσήμανε «εμένα με τράβηξε η ζωή, όπως ακριβώς το είπα. Κάποια στιγμή δηλαδή πόνεσα, έκλαψα πολύ, υπέφερα και για άλλα πράγματα όχι μόνο για αυτό. Σε έναν χρόνο χάσαμε και τους δυο γονείς, ήταν νεότατοι. Θέλω όμως να πω πως μετά σιγά σιγά αρχίζει και φεύγει, το πένθος δημιουργεί μηχανισμούς, αποδέχεσαι και πας παρακάτω».


Πηγή