«Προτιμώ να μείνω σπίτι»: Τέλος η Μενεγάκη από το Mega πάει ΣΚΑΪ, της είπαν να παίρνει σχεδόν τα μισά λεφτά

April 19, 2024

«Προτιμώ να μείνω σπίτι»: Τέλος η Μενεγάκη από το Mega πάει ΣΚΑΪ, της είπαν να παίρνει σχεδόν τα μισά λεφτά


Διαφ.

Εδώ και αρκετό διάστημα, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις μεταξύ της Ελένης Μενεγάκη και του Mega, με σκοπό την ανανέωση της συνεργασίας τους, με το κύριο εμπόδιο να αποτελεί το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας. Τελικώς, η χρηματική απόκλιση στη σύναψη του νέου συμβολαίου οδήγησε στον οριστικό χωρισμό, με την παρουσιάστρια να ανακοινώνει το τέλος της εκπομπής «Ελένη» από το Mega.

Μενεγάκη

Το τηλεοπτικό κανάλι πρότεινε στην παρουσιάστρια να μειώσει τον μισθό της κατά 30%, τα ποσοστά από τις εμπορικές συμφωνίες προϊόντων που παρουσιάζονταν στην εκπομπή κατά 50%, καθώς και να γίνει γενική μείωση στο μπάτζετ της εκπομπής, με συνέπεια να μειωθούν και οι μισθοί των συνεργατών της, σύμφωνα με την Χρύσα Γεωργακοπούλου.

Με τη λήξη του συμβολαίου της σε λίγους μήνες, η Ελένη θα απελευθερωθεί, επιτρέποντάς της να διαπραγματευτεί το μέλλον της. Σύμφωνα με αναφορές πρόσφατου ρεπορτάζ της Έλενας Πολυκάρπου στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του ALPHA, η Ελένη Μενεγάκη ετοιμάζεται για μια επαγγελματική συνάντηση με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΚΑΪ, με σκοπό να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ τους.

Η συμφωνία με τον Acun

Στη σημερινή εκπομπή «Super Κατερίνα», το ρεπορτάζ παρουσίαζε νέες πληροφορίες, καθώς αναφέρθηκε ότι η Ελένη Μενεγάκη βρίσκεται σε διαδικασία προσέγγισης από τον ΣΚΑΪ. Επιπλέον, υπάρχει πρόταση από τον Acun Ilicali για την παρουσίαση μιας εκπομπής στη μεσημεριανή ζώνη. Επισημαίνεται επίσης ότι το επόμενο έτος το «My Style Rocks», που είναι επίσης παραγωγή του Τούρκου παραγωγού, δεν θα προβάλλεται στο μεσημεριανό πρόγραμμα του σταθμού.

Παρόλο που δεν έχει επιτευχθεί ακόμα οριστική συμφωνία, η παρουσιάστρια δεν βιάζεται. Υπογραμμίζεται ότι ακόμα και αν δεν εξευρεθεί λύση με κάποιο κανάλι για την επόμενη σεζόν, μπορεί να επικεντρωθεί στο Instagram, κάνοντας ένα ακόμα διάλειμμα από την τηλεόραση.

Την αποχώρηση της Μενεγάκη σχολίασαν επίσης και στο «Happy Day». Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ανέφερε: «Η Ελένη θέλησε με έναν τρόπο να κάνει τους συνεργάτες της να καταλάβουν ότι εκείνη είναι που αποχωρεί από το κανάλι και όχι το MEGA που της κλείνει την πόρτα. Το θέμα είναι υπό ποιο πρίσμα βλέπεις τα πράγματα. Αν η Ελένη είχε καταφέρει ένα comeback στο MEGA με ένα “χρυσό” συμβόλαιο επί 3 χρόνια, όταν ένας σταθμός βλέπει ότι δεν βγαίνει το budget, έχει το δικαίωμα να σου πει: σε θέλω σαν brand, θέλω τους πελάτες σου αλλά το κόστος δεν βγαίνει».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελένη αξίζει 40% λιγότερες αποδοχές και τα λοιπά αλλά ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός στο τέλος του μήνα», επισημαίνει η παρουσιάστρια του Alpha για την Ελένη Μενεγάκη.

«Λες ότι κρίνεται αποτυχημένη με βάση την τηλεθέαση… γιατί; Έκανε όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα διψήφια και μας έφταιξε η Ελένη; Όταν το MEGA και ο κύριος Μαρινάκης κατάφεραν να “κλείσουν” ένα όνομα όπως η Ελένη Μενεγάκη, ήξεραν τι έπαιρναν και αυτό σημαίνει πολλά. Μετά από 3 χρόνια όμως βάζεις κάτω τους λογαριασμούς και βλέπεις αν σου βγήκε ή όχι».

«Εγώ θεωρώ μεγάλη πολυτέλεια και της βγάζω το καπέλο – μακάρι να κάνουμε τα μισά απ’ όσα έχει κάνει η Ελένη Μενεγάκη στην τηλεόραση – στο ότι μπόρεσε να πει ότι “προκειμένου να μειωθεί η ποιότητα της εκπομπής ή οι απολαβές μου, προτιμώ να μείνω στο σπίτι μου”. Και μάλιστα όταν της έχει γίνει μία πολύ καλή πρόταση», τόνισε κλείνοντας την τοποθέτησή της η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

“Χείμαρρος” η Μαλέσκου για Μενεγάκη: «Δεν θέλω να λέω το όνομά της, αποτυχία να με συγκρίνουν μαζί της»

Η Ιωάννα Μαλέσκου, με αφορμή την επιστροφή της στην τηλεόραση, απάντησε στο αν τελικά υπάρχουν «βασίλισσες» στην Ελληνική τηλεόραση και στο πώς είχε διαχειριστεί τον τίτλο «Μενεγάκη της Κρήτης».

Για την Ιωάννα Μαλέσκου δεν υπάρχουν “βασίλισσες” στην τηλεόραση

Υπάρχουν βασίλισσες στην τηλεόραση;

Όχι, δεν θεωρώ ότι υπάρχουν βασίλισσες στην τηλεόραση. Βέβαια, είναι πάρα πολύ όμορφο να θαυμάζεις έναν άνθρωπο από την πορεία και τη διαδρομή του και να τον επιλέγεις σταθερά, να τον έχεις ψηλά στα μάτια σου και στην καρδιά σου. Δεν θα ήθελα ποτέ να μπω σε αυτή τη διαδικασία, το μόνιμο άγχος και τη διαρκή διάθεση να αποδείξω αν αξίζει να έχω ένα στέμμα. Πάντοτε αυτές οι θέσεις με τόσο υψηλές προσδοκίες έχουν τρομερές δεσμεύσεις. Δεν είναι μόνο αυτό το λαμπερό «ουάου» που βλέπεις τώρα. Μετά γίνεται «ουά», γιατί κλαις όταν μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς πόσα πράγματα δεν μπορείς να δεις που ακολουθούν. Δεν θα οριζόμουν ως TV Queen. Δεν αγαπώ τους όρους «βασιλιάς», «βασίλισσα», «αυλικός», «αυλική». Τα φοβάμαι αυτά. Αγαπώ τα πιο ελεύθερα, με την έννοια της πιο ανεξάρτητης επιλογής, απόφασης, βούλησης. Σαν όρος όμως είναι τηλεοπτικά εύηχος, ιντριγκάρει και δημιουργεί μια αίγλη. Και μου αρέσει που η κοπέλα που θα αναδειχτεί από το TV Queen θα πάρει το εισιτήριο να βρεθεί σε μια ωραία αφετηρία, αλλά το άστρο του καθενός δείχνει πού μπορεί να φτάσεις.

Η ενόχληση της Ιωάννας Μαλέσκου για τον τίτλο «Μενεγάκη της Κρήτης»

Υπήρξες η «Μενεγάκη της Κρήτης» στους τίτλους των δημοσιευμάτων που ήθελαν να σε συστήσουν ως παρουσιάστρια του Κρήτη TV, ενός επαρχιακού καναλιού. Σε ενόχλησε αυτός ο χαρακτηρισμός;

Ήταν ερήμην μου, a priori και όχι για πάντα. Ψιλογελούσα και έλεγα «άσ’ το, θα περάσει». Ποτέ δεν αισθανόμουν ότι ήταν κάτι κολακευτικό για μένα, αν και το παρουσίαζαν έτσι. Δεν έχω σηκώσει ποτέ το τηλέφωνο να πω «τι γράψατε;» ή «γράψτε κάτι για μένα». Όμως δεν θα ήθελα ποτέ στη ζωή μου να με θυμούνται ή να με ταυτίσουν με κάποια που θυμίζει ή αντιγράφει ένα άλλο πρόσωπο. Το θεωρώ αποτυχία. Όταν διάβαζα τέτοιους τίτλους, να με συγκρίνουν, δεν απαντούσα. Δεν ήθελα να προφέρω το όνομα της, με όλο τον σεβασμό. «Γιατί να απαντήσω;» σκεφτόμουν καμιά φορά «και να χρησιμοποιήσω το όνομα της Ελένης Μενεγάκη;». Όταν όμως βλέπεις ότι όλο αυτό, που δεν ξεκίνησε από σένα, δεν το καλλιέργησες, δεν ενίσχυσες, δεν πάτησες σε αυτό, χρησιμοποιείται εις βάρος σου και σε λούζει, πρέπει κάποτε να τοποθετηθείς. Στα 35 μου, αισθάνομαι τόσο ο εαυτός μου και πιστεύω ότι όλα τα δείχνει ο χρόνος και μας βάζει στη σωστή σειρά. Έχω τεράστια υπομονή και πιστεύω ότι για όλα υπάρχει το σωστό timing.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: