Μέγαρα: Δυστυχώς δεν τα κατάφερε το μικρό άρρωστο δελφίνι που διέσωσαν εθελοντές

April 13, 2022

Μέγαρα: Δυστυχώς δεν τα κατάφερε το μικρό άρρωστο δελφίνι που διέσωσαν εθελοντές


Διαφ.

Άσχημα είναι δυστυχώς τα νέα για το μικρό άρρωστο δελφινάκι που διέσωσαν αυτές τις μέρες οι εθελοντές του ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΠΑΛΜΟΥ – STRAY PULSE- Φιλοζωικό Σωματείο Μεγάρων Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse καθώς το υπέροχο αυτό αλλά άτυχο πλάσμα δεν τα κατάφερε
Το δελφίνι είχε βρεθεί σε πλήρη αδυναμία στα Μέγαρα. Οι εθελοντές μόλις έμαθαν το περιστατικό, βρέθηκαν εκεί, μπήκαν μέσα στη θάλασσα, κάθισαν μαζί του και το κρατούσαν. Μέχρι να το μεταφέρουν σε κάποιο προστατευμένο μέρος για περίθαλψη, έφτασε εκεί ένας γιατρός, ο οποίος συνεργάζεται με τον ΑΡΙΩΝΑ ΑΡΙΩΝ – Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών (arion.org.gr), του έκανε δύο ενέσεις και πήρε αίμα. Ανέφερε ότι το δελφίνι είχε ιό, πνευμονία και πιθανόν να μην καταφέρει να επιβιώσει.
Ο δεύτερος γιατρός που πήγε, και αυτός από την ομάδα του Αρίωνα, του παρείχε αντιβίωση, ορό και κορτιζόνη. Το δελφίνι μεταφέρθηκε στο Αττικό Πάρκο.
Οι εξετάσεις του όμως δεν ήταν καλές. Οι επόμενες ώρες ήταν κρίσιμες. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια των γιατρών, το δελφινάκι δεν τα κατάφερε.
Δείτε την ανάρτηση της Μαρίας Αρκομάνη του Αδέσποτου Παλμού:
“ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  R.I.P
Δυστυχώς το άτυχο δελφινάκι δεν τα κατάφερε. Έδωσε μεγάλο αγώνα με τους γιατρούς αλλά ταξίδεψε στη γειτονιά των Αγγέλων. Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι γιατί ελπίζαμε πως θα τα καταφέρει αφού είχε περάσει ήδη τόσα πολλά… Καλό ταξίδι όμορφε. Ήσουν ένας μαχητής και το νιώθαμε σε κάθε δευτερόλεπτο που πέρναγε όταν έτρεμες και σφιγγόσουν πάνω μας. Πάλευες…
Μας έδωσες ένα μάθημα ζωής… Να προσέχεις…”


Πηγή

Διαβάστε επίσης: