Ήταν γεμάτος οuλές από τpοχαίο: Το τpαγικό παιχνίδι της μοίpας τοu 51χρονου Παναγιώτη που τον πλάκωσε δέντρο

August 20, 2022

Ήταν γεμάτος οuλές από τpοχαίο: Το τpαγικό παιχνίδι της μοίρας του 51χρονου Παναγιώτη που τον πλάκωσε δέντρο


Διαφ.



Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Ηράκλειο, με τον θάνατο του 51χρονου, ο οποίος καταπλακώθηκε από δέντρο, όταν περίμενε να ανάψει το φανάρι με το δίκυκλό του, για να συνεχίσει την πορεία του.

Η οικογένεια του άτυχου 51χρονου είναι συντετριμμένη από το τραγικό περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο άτυχος άνδρας έναν χρόνο πριν είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο όταν σε δρόμο του Ηρακλείου κάποιος παραβίασε stop και έπεσε πάνω του. Ο άτυχος άνδρας χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο ενώ αρκετές ήταν οι ουλές που του άφησε το συγκεκριμένο τροχαίο.

Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης – λίγες ώρες πριν ο 51χρονος βρει τραγικό θάνατο στην λεωφόρο Δημοκρατίας – θυμήθηκε το σοβαρό τροχαίο που είχε και έδειχνε στην σύζυγό του τις ουλές του.

Ηράκλειο: Συγκλονίζει το βίντεο με το τραγικό δυστύχημα

Από το σημείο του δυστυχήματος, συγκλονίζει το βίντεο που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος επιχείρησης, όταν το τεράστιο πεύκο έπεσε και καταπλάκωσε τον 51χρονο Παναγιώτη, ο οποίος περίμενε σταθμευμένος στο φανάρι να ανάψει πράσινο.

Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ανέφεραν πως δεν υπήρξε κάποιο σημάδι που να δείχνει πως το δέντρο ήταν άρρωστο ή σάπιο ώστε να κριθεί ακατάλληλο και να ξεριζωθεί. Ωστόσο, φαίνεται πως το συγκεκριμένο πεύκο είχε χαρακτηριστεί «επικίνδυνο» εξαιτίας της κλίσης που είχε σε αυτοψία που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, Σταύρος Μαγκουσάκης σχολίασε: «Στις 17 Μαΐου, μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου, καλέσαμε τους αρμόδιους φορείς και χρησιμοποιώντας ένα τουριστικό λεωφορείο κάναμε αυτοψία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Στην αυτοψία συμμετείχαν μέλη του Συνδέσμου, η δημοτική αστυνομία, η Τροχαία αλλά και άτομα από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου».

«Κατά την διάρκεια της αυτοψίας βρήκαμε 15 δέντρα τα οποία είτε είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση, είτε δυσκόλευαν την διέλευση τουριστικών λεωφορείων λόγω μήκους και ύψους. Ένα απ’ αυτά τα σημεία ήταν και το δέντρο που σκότωσε τον συνάνθρωπό μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκουσάκης.

Αμέσως μετά την αυτοψία καταρτίστηκε η λίστα με τα 15 επικίνδυνα σημεία και στάλθηκε με e-mail τόσο στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου όσο και στην δημοτική αστυνομία. «Το e-mail αυτό στάλθηκε στις 19 Μαΐου. Έκτοτε δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια. Μόνο ένα τηλέφωνο δεχθήκαμε από την Υπηρεσία Πρασίνου για κάποιες διευκρινίσεις και τίποτε άλλο», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μαγκουσάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο Προϊστάμενος Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του Εισαγγελέα εφόσον συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της προανάκρισης για την έρευνα και την απόδοση ευθυνών.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: