Ένα ζευγάρι ανέλαβε να κατασκευάσει το δικό του σπίτι χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά. Με 30.000 ευρώ, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

March 23, 2023

Ζευγάρι έχτισε μόνο του σπίτι με φυσικά υλικά, τους κόστισε 30.000 ευρώ και το εσωτερικό του εντυπωσιάζει


Διαφ.

Ξεκίνησαν έχοντας μόλις πεντακόσιες λίρες στον τραπεζικό λογαριασμό τους

Πράσινο σπίτι: Ο Simon Dale και η Jasmine Dale ξεκίνησαν, έχοντας μόλις πεντακόσιες λίρες στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Οι δυο τους θέλησαν να προχωρήσουν το σχέδιο για την κατασκευή του οικολογικού σπιτιού τους. Αναλυτικότερα:Πράσινο σπίτι: Λεπτομέρεις για την υπόθεση

Στους κατάφυτους λόφους της Ουαλίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ζευγάρι είχε στόχο να κατασκευάσει μια βιώσιμη οικία. Έκανε πραγματικότητα το όνειρο να ζήσει με τα παιδιά του κοντά στη γη. Συγκεκριμένα, στην κοινότητα Lammas του Pembrokeshire. Το πρωτοποριακό βιώσιμο χωριό, με κυβερνητική στήριξη, αναπτύσσεται με αυστηρές προϋποθέσεις δόμησης.

Σε αντάλλαγμα για το δικαίωμα οικοδόμησης, όπως εξηγεί η Daily Mail, το ζευγάρι καλείται να αποδείξει πως σε διάστημα πέντε ετών θα έχει εξασφαλίσει την αυτάρκειά του. Ειδάλλως, θα πρέπει να μετακομίσει. Ο Simon μοιράστηκε τις σκέψεις του με τον Kevin McCloud, παρουσιαστή της εκπομπής Grand Designs στο βρετανικό Channel 4, εξηγώντας το όνειρο για ζωή στη φύση.

Τα υλικά για την κατασκευή του σπιτιού ήταν όλα φυσικά, χώμα, λινέλαιο, ξύλο που είχε επεξεργαστεί ο Simon για τα δοκάρια. Η μόνωση έγινε με μαλλί προβάτου και χόρτα. Στο μπροστινό μέρος προγραμμάτισαν να φτιάξουν θερμοκήπιο για την καλλιέργεια των τροφίμων τους ενώ οι ηλεκτρικές συσκευές αγοράστηκαν δεύτερο χέρι.

Πράσινο σπίτι: Η αναφορά του Kevin και η επιθυμία του Simon

«Δεν θέλουμε να είναι ένα σπίτι για hobbit αλλά ένα ευρύχωρο, στέρεο, οικογενειακό σπίτι με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», εξήγησε ο Kevin. Ο Simon ήθελε η οικογένειά του να μετακομίσει στο νέο σπίτι τον Οκτώβριο του 2013 αλλά δεν ήταν δυνατό καθώς προϋπόθεση για διαμονή στην κοινότητα Lammas είναι να έχουν οι κάτοικοι κάποιας μορφής μικρή επιχείρηση και η Jasmine δεν είχε προλάβει να φτιάξει το μποστάνι της. Έτσι έβαλαν το σπίτι στην αναμονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα θερμοκήπια.

Τέσσερα χρόνια μετά το ξεκίνημά τους, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο νέο της σπίτι. Ασφαλώς χρειάστηκαν αρκετά περισσότερα χρήματα που η οικογένεια εξασφάλισε με διάφορες δουλειές που έκανε περιστασιακά ο Simon στο διάστημα κατασκευής του. Το ζευγάρι εκτιμά πως ξόδεψε περίπου 30.000 ευρώ ενώ ο Kevin McCloud περιέγραψε το σπίτι ως το φτηνότερο που φτιάχτηκε ποτέ στη Δύση.

Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και περίπου 5600 ευρώ που κόστισαν τα λαχανικά με τα οποία το ζευγάρι… έκανε το τραπέζι στους 277 εθελοντές που βοήθησαν.

Ακολουθούν δεκατρείς φωτογραφίες από το εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού:

 

Είναι υπέροχο..

21

 

enimerotiko


Πηγή