Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν βρει το μυστικό για να ζήσει κανείς μέχρι τα 100

April 4, 2023
Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει το μυστικό για να ζήσει κανείς μέχρι τα 100 χρόνια. Οι επιστήμονες εξετάζουν μήπως τελικά έχουν βρει το μυστικό για να ζήσει κανείς πάνω από τα 100 χρόνια.

Για κάποιους, η σκέψη να ζήσουν μέχρι τα εκατό τους χρόνια είναι όνειρο, ενώ κάποιοι άλλοι ούτε θέλουν να το σκέφτονται.


Διαφ.

Φαίνεται όμως ότι το 70 τοις εκατό των Αμερικανών ενηλίκων θέλουν πραγματικά να ζήσουν μέχρι τα 100, όπως αποκάλυψε δημοσκόπηση του 2022 από την Edward Jones και την Age Wave, που πραγματοποιήθηκε σε 11.000 άτομα.

Και τώρα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και του Ιατρικού Κέντρου Tufts ανέλαβαν να ερευνήσουν λίγο βαθύτερα τι χρειάζεται για να παρατείνετε την ύπαρξή σας σε αυτόν τον κόσμο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δείγματα DNA επτά εκατοντάρηδων και εξέτασαν τα μονοπύρηνα κύτταρα του περιφερικού αίματος, μια κατηγορία ανοσοποιητικών κυττάρων που βρίσκονται στο αίμα.

Συγκεντρώσαμε και αναλύσαμε το μεγαλύτερο σύνολο δεδομένων μονοκυτταρικών ατόμων εκατοντάχρονων, το οποίο μας επέτρεψε να καθορίσουμε μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του πληθυσμού που υποστηρίζουν τον εντοπισμό μοριακών παραγόντων ανέφερε η ανακοίνωση των επιστημόνων.

Συνήθως όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο αδύναμο γίνεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα κατά την καταπολέμηση των λοιμώξεων και των ασθενειών. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε ότι και στις επτά περιπτώσεις υπήρχε ένα εξαιρετικά λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο τους βοήθησε να καταπολεμήσουν και να αναρρώσουν από πολλούς τύπους ασθενειών.

Η ξεχωριστή σύνθεση των κυττάρων του ανοσοποιητικού τους συστήματος είναι αυτό που τους κράτησε ζωντανούς για τόσο πολύ καιρό.

Έτσι, για να το θέσουμε απλά: ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα = μακροζωία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: