Τυφλή 13χρονη κάθεται σε πιάνο στη μέση του δρόμου, μόλις παίζει τις πρώτες νότες οι περαστικοί μένουν άναυδοι

April 13, 2023
Η 13χρονη που είναι τυφλή κάθεται στο πιάνο στο κέντρο του δρόμου και όταν ξεκινά να παίζει τις πρώτες νότες, οι περαστικοί παραμένουν άφωνοι.

Τυφλή 13χρονη κάθεται σε πιάνο στη μέση του δρόμου, μόλις παίζει τις πρώτες νότες οι περαστικοί μένουν άναυδοι


Διαφ.

Μία 13χρονη τυφλή πιανίστρια κάθισε στο πιάνο στο σταθμό ενός τρένου και ερμήνευσε άψογα ένα περίπλοκο κομμάτι του Σοπέν, προκαλώντας έντονη συγκίνηση στους περαστικούς.Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Channel, στο πλαίσιο προώθησης ενός σόου ταλέντων στη Βρετανία, το The Piano, η μικρή Λούσι παίζει στο πιάνο τη Σπουδή Op. 25, No. 1, μια από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του Πολωνού συνθέτη, αφήνοντας το κοινό της με το στόμα ανοιχτό.

Στο εν λόγω σόου ταλέντων, ταλαντούχοι ερασιτέχνες πιανίστες από όλη τη χώρα λαμβάνουν πρόσκληση για να παίξουν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο και άλλες πόλεις, χωρίς να γνωρίζουν σε όλες τις περιπτώσεις ότι συμμετέχουν σε τηλεοπτικό σόου.

Οι συντελεστές της εκπομπής τοποθετούν κάμερες στον χώρο, προκειμένου να καταγράψουν τις αντιδράσεις του κόσμου, ενώ κρυμμένοι παρακολουθούν οι δύο κριτές του σόου, ο ποπ σταρ Mika και ο διάσημος κλασσικός πιανίστας Lang Lang.

Σε κάθε επεισόδιο, ένας από τους πιανίστες που παρουσιάζονται, θα επιλέγεται για να παίξει σε μία από τις πιο διάσημες αίθουσες συναυλιών του κόσμου και ο μεγάλος νικητής του σόου ταλέντων θα εμφανιστεί μπροστά σε κοινό χιλιάδων ατόμων στο θρυλικό “London’s Royal Festival Hall”.

Οι κριτές έχασαν τα λόγια τους με την τυφλή πιανίστρια

Το βίντεο που δημοσίευσε το Channel 4 on social media δείχνει την επίδραση που έχει η ερμηνεία της 13χρονης στους κριτές, με τον Mika να δηλώνει σαστισμένος από το ταλέντο της και τον Lang να σχολιάζει πως έχει χάσει τα λόγια του.

Σύμφωνα με το βίντεο, η Λούσι, που είναι νευροδιαφορετική, συχνά καλύπτει τα αφτιά της στο τέλος της ερμηνείας ενός κομμάτιού. Της αρέσει το χειροκρότημα, αλλά όχι ο ήχος του χειροκροτήματος, έτσι τα δάχτυλά της πάνε στα αφτιά της για αισθητηριακούς λόγους.

Τυφλή


Πηγή