Πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στο αυτί, αλλά οι γιατροί “πάγωσαν” με αυτό που αντίκρισαν μόλις την εξέτασαν

April 30, 2023

Πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στο αυτί, αλλά οι γιατροί “πάγωσαν” με αυτό που αντίκρισαν μόλις την εξέτασαν


Διαφ.

Μια γυναίκα παραπονιέται στους γιατρούς για “βουητό” στο αυτί και οι γιατροί ανατρίχιασαν όταν ανακάλυψαν τι πραγματικά συνέβη.Η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο καθώς υπέφερε από ένα βουητό στο αυτί της και όταν οι γιατροί χρησιμοποίησαν ενδοσκόπιο για να κοιτάξουν μέσα διαπίστωσαν ότι το “τύμπανο” δεν ήταν αυτό που νόμιζαν ότι ήταν. Οι γιατροί βρίσκουν τι προκαλούσε το βουητό στο αυτί μιας γυναίκας – και είναι αρκετό για να προκαλέσει εφιάλτες σε ανθρώπους με φόβο για τα έντομα.

Η 40χρονη, από την Κίνα, επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο για ιατρική βοήθεια αφού άκουσε συνεχή βουητό στο δεξί της αυτί.

Και σε ένα ανατριχιαστικό βίντεο που τράβηξε ο επαγγελματίας ιατρός στο Λαϊκό Νοσοκομείο της κομητείας Huidong στο Sichuan, στέλνοντας έναν ανιχνευτή κάμερας στο αυτί της ασθενούς στις 20 Απριλίου ανακάλυψε κάτι ανατριχιαστικό.

Ο γιατρός βρήκε κάτι που μοιάζει με τύμπανο και καθώς το ξεφλούδισε χρησιμοποιώντας μια ειδική τσιμπίδα, είδε μια τρομακτική αράχνη να ορμά έξω και να επιτίθεται στον καθετήρα.

Ο γιατρός βρήκε αυτό που ήταν ένα ψεύτικο τύμπανο που είχε υφανθεί από μια αράχνη που μεγάλωνε μια αποικία απογόνων.

Ενώ η γυναίκα νόμιζε ότι είχε εμβοές, το ενδοσκόπιο έδειξε ότι στην πραγματικότητα υπήρχε μια αράχνη που αναπαράγεται μέσα στο αυτί της και αυτή ήταν η αιτία των παράξενων ήχων και των πόνων που ένιωθε.

Ο ιατρός του Τμήματος Ωτορινολαρυγγολογίας, Han Xinglong, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως ο ιστός που είχε φτιάξει η αράχνη έμοιαζε πολύ με τύμπανο και έτσι αρχικά δεν μπορούσε να βρεθεί κάτι περίεργο. Μόνο με μια πιο προσεκτική ματιά μπορούσε κανείς να δει κάτι να κινείται.

Ο ίδιος είπε: “Δεν ξέρω τι είναι αυτό που βλέπω: “Ο ιστός που έφτιαξε αυτή η αράχνη μοιάζει πολύ με το τύμπανο του αυτιού. Όταν εισήλθε για πρώτη φορά το ενδοσκόπιο του αυτιού, δεν βρέθηκε τίποτα ανώμαλο.

“Αλλά όταν κοιτάζετε προσεκτικά, φαίνεται ότι κάτι κινείται από κάτω. Παραμέρισα τον ιστό της αράχνης, ήταν έτοιμη να φύγει, αλλά τελικά βγήκε ομαλά”.

Ευτυχώς για τη γυναίκα, η αράχνη δεν ήταν δηλητηριώδης και υπέστη μόνο μικρές ζημιές στον ακουστικό της πόρο. Το νοσοκομείο προειδοποίησε τα άτομα να μην αφαιρούν μόνα τους τα ξένα αντικείμενα, προτρέποντάς τα να ζητούν επαγγελματική βοήθεια όταν είναι διαθέσιμη, λόγω του κινδύνου πρόκλησης περαιτέρω τραυματισμού.

Υπενθύμισαν επίσης στην ασθενή να πηγαίνει τακτικά για καθαριότητα στο σπίτι και να αποφεύγει τη συσσώρευση σκουπιδιών στο σπίτι, καθώς θα μπορούσαν να προσελκύσουν έντομα και ζωύφια.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Susie Torres, από το Κάνσας του Μιζούρι, κοιμόταν όταν μια δηλητηριώδης αράχνη σύρθηκε μέσα στο αυτί της.

Όταν η κ. Torres πήγε μόνη της στους γιατρούς αφού άκουσε έναν “θορυβώδη ήχο” που δεν μετακινούνταν, τότε αποκαλύφθηκε ότι στην πραγματικότητα ζούσε εκεί μια καφέ ερημική αράχνη.

Η δηλητηριώδης αράχνη ονομάζεται έτσι λόγω της τάσης της να χωράει σε μικρούς χώρους.


Πηγή