Μυρμήγκια Τέλος: Ο αλάνθαστος και φυσικός τρόπος να τα “διώξετε” από το σπίτι & να απαλλαγείτε μια και καλή

May 26, 2023

Μυρμήγκια Τέλος: Ο αλάνθαστος και φυσικός τρόπος να τα “διώξετε” από το σπίτι & να απαλλαγείτε μια και καλή


Διαφ.

Έρχεται επιτλέους το καλοκαίρι, αλλά μαζί με αυτό ακολουθούν και ένα σωρό ζωύφια, όπως φυσικά και τα μυρμήγκια.



Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όλοι έχουμε δει μυρμήγκια στον πάγκο της κουζίνας μας και όχι μόνο και ξέρουμε καλά πως κάτι τέτοιο, δεν είναι εύκολο να λυθεί. Παρότι είναι μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή, υπάρχουν φυσικοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τους ενοχλητικούς “επισκέπτες”.

μυρμήγκια

Πώς να διώξεις τα μυρμήγκια από την κουζίνα σου

Αρχικά εξαφανίζεις κάθε ψύχουλο, κριτσίνι, κόκκο ζάχαρης και γενικά κάθε πηγή τροφής. Αν βρουν κάτι μικρό που μπορούν να κουβαλήσουν, σίγουρα θα το πάρουν στη φωλιά τους. Αν δε βρουν φαγητό, μάντεψε, θα φύγουν! Κατά δεύτερον, πρέπει να βρεις από πού μπαίνουν τα μυρμήγκια στο χώρο και να κλείσεις τις τρύπες. Μια πρόχειρη λύση για να κλείσεις μια μικρή τρύπα, ή ρωγμή, είναι με πλαστελίνη. Γενικά ωστόσο, καλό θα είναι να εμπιστευτείς έναν τεχνικό γιατί το μόνο βέβαιο είναι θα κάνουν καλύτερη δουλειά από εσένα.

Αμέσως μετά, σειρά έχει η απολύμανση. Καθάρισε τα πάντα και γενικά βάλε στο πρόγραμμά σου να καθαρίζεις την κουζίνα σου με νερό και ξύδι, ή λεμόνι. Εκτός του ότι τα μυρμήγκια μισούν τη μυρωδιά του ξυδιού και του λεμονιού, τα υλικά αυτά βοηθούν και στην απολύμανση του χώρου με φυσικό τρόπο. Επίσης, μπορείς να σφουγγαρίζεις συχνά με νερό και ξύδι και έτσι να έχεις καθαρό και το πάτωμά σου. Εύκολο, δεν μπορείς να πεις…

Διαβάστε επίσης: