Δυστυχώς, είναι αλήθεια: Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Οριστικό τέλος, το ανακοίνωσε ο ίδιος

August 12, 2023

Δυστυχώς, είναι αλήθεια: Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Οριστικό τέλος, το ανακοίνωσε ο ίδιος


Διαφ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να μη συμμετέχει στην αποστολής της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ της Ασίας.

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς αντιμετώπιζε από το τέλος της περασμένης σεζόν πρόβλημα στο γόνατο και βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην Αμερική για να εξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο των «ελαφιών» και να πάρουν την τελική απόφαση.

Με ανακοίνωσή του στο Instagram ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκαθαρίζει πως δεν θα αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας, προσθέτοντας πως δεν ήταν δική του επιλογή, αλλά του ιατρικού επιτελείου των Μπακς.

Αναλυτικά το μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Όλοι γνωρίζουν το πάθος και την αγάπη μου για την Εθνική Ομάδα. Μετα την ολοκλήρωση της σεζόν του NBA, πίεζα συνεχώς το κορμί μου στα όρια του, προκειμένου να είμαι στην κατάσταση που ηθελα για παίξω στο Παγκόσμιο. Δυστυχώς, μετά από μήνες δουλειας αλλά και πολλές συζητήσεις με το ιατρικό team, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχω επανέλθει σε βαθμό που να μπορώ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο.

Αυτό ξεκάθαρα δεν ήταν επιλογη μου και πλέον πρέπει να συνεχισω την δουλειά ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο που αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Η απογοήτευση είναι τεράστια διότι η απόφαση του ιατρικού επιτελείου δεν μου αφήνει περιθώρια επιλογής. Σε περίπτωση, που συνέχιζα να πιέζω τον εαυτό μου να επιστρέψει, θα έβαζα τον εαυτό μου και την υγεία μου σε ρίσκο.

Ο προσωπικώς μου στόχος αλλά και της Εθνικής μας ομάδας, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και θα είναι τεραστια τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους αγώνες του».


Πηγή