Από 10μελή οικογένεια, είχε πληρώσει εισιτήριο: Αυτός είναι ο 36χρονος που πνίγηκε στον Πειραιά, το 2ο τραγικό χτύπημα της μοίρας

September 6, 2023

Από 10μελή οικογένεια, είχε πληρώσει εισιτήριο: Αυτός είναι ο 36χρονος που πνίγηκε στον Πειραιά, το 2ο τραγικό χτύπημα της μοίρας


Διαφ.

Οργή, θλίψη και αγανάκτηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, τον οποίο όπως δείχνουν τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που έφευγε με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου.

Blue Horizon: Ποιος ήταν ο 36χρονος που πνίγηκε όταν τον έριξαν από τον καταπέλτη πλοίου στον Πειραιά

Ο τραγικός θάνατος του 36χρονου έχει «παγώσει» ολόκληρη την Ελλάδα και κυρίως την Κρήτη και τους δικούς του ανθρώπους στον Άγιο Νικόλαο. Ο αδικοχαμένος Αντώνης Καρυώτης ταξίδευε συχνά από το Ηράκλειο για το μεγάλο λιμάνι και μάλιστα γνώριζε ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon. Μάλιστα, φέρεται να είχε εισιτήριο όταν το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, προσπάθησε να προλάβει το πλοίο πριν αυτό αναχωρήσει. Τα όσα ακολούθησαν μέχρι ο νεαρός να βρεθεί στη θάλασσα, έχουν καταγραφεί σε μια σειρά από βίντεο που προκαλούν ανατριχίλα.

Ο άτυχος νεαρός ζούσε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι με τις δύο του αδελφές ενώ πρόσφατα είχε χάσει την μητέρα του. Ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, ο 36χρονος ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος με ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος.

Ήταν μέλος 5μελούς οικογένειας ενώ όπως λένε λιμενικές πηγές, ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Blue Horizon: Το βίντεο ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα με τον 36χρονο που πνίγηκε

Σε πλάνα που κόβουν την ανάσα, καταγράφεται ο αργοπορημένος επιβάτης, ο οποίος προλαβαίνει και ανεβαίνει στον καταπέλτη του πλοίου που ακόμη δεν έχει ξεκολλήσει από την προβλήτα. Την ώρα εκείνη, δύο άτομα από το πλήρωμα τον σπρώχνουν έξω από το πλοίο που συνεχίζει τις διαδικασίες απόπλου.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε τι συνέβη:

«Ο άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο. Τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο. Έκανε δύο τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο. Την ώρα που ξεκινούσε ο καταπέλτης να φύγει, έφευγε ξεκόλλαγε και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε. Φώναζαν: τι κάνεις, τι κάνεις; Έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα. Και οκ έκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα…

Τον έριξες επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη και τον τραβάει μέσα γυρνάς και λες φεύγουμε χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις: σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος, πνίγεται να τον σώσουμε. Τίποτα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξεκίνησε το πλοίο, έφυγε.

Μετά από λίγο βγήκε στην επιφάνεια, είχε πνιγεί κατευθείαν. Τον γύρναγε μέσα η θάλασσα και μετά από λίγο τον χάσαμε. Πήρα το λιμεναρχείο, είχαν πάρει και άλλα άτομα και μετά από λίγο μας γύρισαν πίσω. Το πλήρωμα έλεγε ότι πήγε να προλάβει το πλοίο και έπεσε μόνος του. Αλλά δεν έγινε αυτό».

Ήταν μέλος 5μελούς οικογένειας ενώ όπως λένε λιμενικές πηγές, ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Βαρβιτσιώτης για επιβάτη Blue Horizon: Ο 36χρονος που πνίγηκε είχε επιβιβαστεί νωρίτερα και προσπαθούσε να ξαναμπεί

Ο άτυχος 36χρονος που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα στο λιμάνι του Πειραιά ήταν ήδη επιβάτης του πλοίου, στο οποίο προσπαθούσε να ξαναμπεί, σημείωσε ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 μίλησε για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη, λέγοντας πως ο άνδρας είχε ήδη επιβιβαστεί στο πλοίο και για άγνωστο λόγο είχε κατέβει. Ωστόσο, προσπάθησε να ξαναμπεί λίγο πριν το πλοίο αναχωρήσει για Κρήτη.

Μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon έσπρωξαν τον 36χρονο στην θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί σχεδόν αμέσως από τα απόνερα του πλοίου.

Ο ίδιος σημείωσε πω δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τη φρίκη. Όπως ήταν στον καταπέλτη βρισκόντουσαν δύο μέλη του πληρώματος, ενώ σημείωσε πως ευθύνη έχει και ο καπετάνιος του πλοίου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: