«Τον πέταξαν στη θάλασσα και τον σκότωσαν»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών για τη δολοφονία στο Blue Horizon

September 6, 2023

«Τον πέταξαν στη θάλασσα και τον σκότωσαν»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών για τη δολοφονία στο Blue Horizon


Διαφ.

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τα όσα έγιναν χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά. Οι μαρτυρίες των επιβατών οι οποίοι είδαν τον 36χρονο να πνίγεται αβοήθητος στα απόνερα του πλοίου «Blue Horizon» που αναχωρούσε από το λιμάνι του Πειραιά και ενώ δύο μέλη του πληρώματος τον απώθησαν βίαια από τον καταπέλτη ρίχνοντάς τον στη θάλασσα, προκαλούν ανατριχίλα.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει όσα βλέπει σε αυτό το βίντεο, κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι αντιμετωπίστηκε έτσι μια ανθρώπινη ζωή.

Στο protothema.gr μίλησε ένας αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας, ο οποίος είδε τους δύο άνδρες να σπρώχνουν τρεις φορές το θύμα με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό και να χάσει τη ζωή του.

Όπως λέει, όση ώρα ο 36χρονος πνιγόταν τα δύο μέλη του πληρώματος δεν έκαναν καμία ενέργεια ώστε να τον σώσουν και έδωσαν εντολή να ξεκινήσει κανονικά το ταξίδι.

Συγκλονίζει επιβάτης του Blue Horizon:

Aυτόπτης μάρτυρας μιλά στο protothema.gr για τον πνιγμό του 36χρονου στον Πειραιά

«Δεν είναι ότι έπεσε στη θάλασσα. Έκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα, ”οκ”. Γυρνάς επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη της προπέλας και τον τραβάει μέσα, γυρνάς και λες ‘φεύγουμε’. Χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια, να του πετάξεις ένα σωσίβιο, να πεις ‘σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος’. Να πέσουμε να τον σώσουμε. Σαν να μην συνέβη τίποτα ξεκίνησε το πλοίο έφυγε για ένα ωραίο ταξιδάκι. Γύρισε ο άλλος και λέει ‘προχωράμε κανονικά, φεύγουμε’», εξηγεί στο protothema.gr ο κ. Δημήτρης ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην πίσω πλευρά του καταστρώματος και περιγράφει τα δραματικά δευτερόλεπτα μέσα στα οποία έχασε τη ζωή του ο άτυχος νεαρός.

«Ο άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο. Έχει να κάνει ότι τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο και τα διακριτικά στους ώμους, Υπαρχος, δεν ξέρω τι είναι. Έκανε 2-3 προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο και τον έσπρωχνε την ώρα που ξεκίναγε ο καταπέλτης να φύγει από το ντόκο. Το πλοίο έφευγε, ξεκόλλαγε από το ντόκο. Και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε. Όλοι φωνάζαμε ‘τι κάνεις; τι κάνεις; “, ήταν φως φανάρι ότι θα πέσει στη θάλασσα με αποτέλεσμα τελικά να πέσει», αναφέρει ο επιβάτης ο οποίος έδωσε κατάθεση στους άνδρες του Λιμενικού για την αδιανόητη τραγωδία που είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του.

To protothema.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Φρόσω Τετραντωνάκη που επιβαίνει στο ELYROS και ήταν στο κατάστρωμα του πλοίου την ώρα που σημειώθηκε το επεισόδιο.

Blue Horizon: Συγκλονιστική μαρτυρία έρχεται στο «φως»

«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στο ELYROS που είχαν βγει στο κατάστρωμα για τσιγάρο και είδαν ολοκάθαρα το συμβάν. «Είδαν τους ανθρώπους από το πλήρωμα του Blue Ηorizon να σπρώχνουν τον άνδρα στην θάλασσα. Τον έσπρωξαν τρεις ή τέσσερις φορές πριν ανέβει η ράμπα του πλοίου» λέει η Φρ. Τετραντωνάκη και πρσθέτει ότι περίπου δέκα λεπτά μετά την πτώση στη θάλασσα είδαμε το πτώμα του άνδρα να επιπλέει στο νερό».

«Εκείνη τη στιγμή πήρα τηλέφωνο στο Λιμενικό Σώμα και έκανα επώνυμη καταγγελία για το συμβάν. ‘Σπρώξανε τον άνθρωπο στη θάλασσα και πνίγηκε. Τον σκοτώσανε’ ήταν τα λόγια που μετέφερα στους λιμενικούς» δήλωσε και εμφανώς ταραγμένη σημείωσε ότι το πτώμα του επέπλεε για περίπου 30 λεπτά της ώρας μέχρι να το περισυλλέξουν.

Την μαρτυρία της επιβεβαίωσε και ο κ. Βασίλης Μικρόπουλος που επίσης επιβαίνει στο F/B ELYROS και μίλησε στο protothema.gr. «Τα είδαμε όλα καθαρά. Είμασταν στα πενήντα μέτρα απόσταση. Τον έσπρωχαν και του έλεγαν να φύγει» τονίζει στις δηλώσεις του.

Να σημειωθεί ότι λόγω του περιστατικού το F/B ΕLYROS απέπλευσε με καθυστέρηση για τον προορισμό του.

Δείτε το ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε το protothema.gr και πάγωσε ολόκληρη την Ελλάδα:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: