“Κόβει” χρόνια, κολακεύει κάθε ηλικία: Όλες στα κομμωτήρια ζητάνε το νέο γαλλικό κούρεμα που αναδεικνύει κάθε γυναίκα

April 17, 2024

“Κόβει” χρόνια, κολακεύει κάθε ηλικία: Όλες στα κομμωτήρια ζητάνε το νέο γαλλικό κούρεμα που αναδεικνύει κάθε γυναίκα


Διαφ.

Το στιλ των αφελιών είναι επίκαιρο και διακρίνεται από μια ποικιλία επιλογών, όπως οι curtain bangs, οι πλαϊνές φράντζες και οι μακριές αφέλειες. Αυτά τα στυλ απασχολούν τη δημοφιλή μόδα, με πολλές fashionistas, celebrities και “it” girls να τα έχουν ήδη ενσωματώσει στο χτένισμά τους.

Ωστόσο, αν πρέπει να διαλέξουμε έναν τύπο αφελιών, αυτός θα ήταν αναμφισβήτητα οι “french bangs” ή οι “γαλλικές αφέλειες“, που έχουν κερδίσει την προσοχή στα social media. Αυτό το γαλλικό στυλ είναι εμπνευσμένο από τις Γαλλίδες και αποτελεί μια πλήρη αναδρομή στην αισθητική που τις χαρακτηρίζει.

αφέλειες

Τι είναι τα “french bangs”;

Οι “γαλλικές αφέλειες” φαίνεται να επικρατούν στη δημοφιλή τάση των “curtain bangs”, καθώς εμφανίζονται ως μια παραλλαγή αυτών. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην συγχέουμε τα δύο στυλ, καθώς οι “γαλλικές αφέλειες” διακρίνονται από πληρέστερο όγκο, χωρίς ωστόσο να καλύπτουν το πρόσωπο όπως οι κλασικές αφέλειες. Ξεπερνούν το ύψος των φρυδιών, πολλές φορές φτάνοντας μέχρι τα μάτια, ενώ κομμένες σε διάφορα μήκη προσφέρουν το επιθυμητό “effortless” look που χαρακτηρίζει τις Γαλλίδες.

αφέλειες

Η θετική πτυχή τους είναι ότι δεν απαιτούν πολύ περίποιηση για να αποκτήσουν το επιθυμητό σχήμα, εξού και δεν αποτελούν ένα χρονοβόρο χτένισμα που απαιτεί πολύ χρόνο και ειδικές δεξιότητες με το σεσουάρ για να επιτευχθεί η επιθυμητή εμφάνιση. Επιπλέον, ταιριάζουν σε πολλά σχήματα προσώπου και διατηρούν την ίδια κομψότητα σε όλες τις ηλικίες. Ιδιαίτερα σε ενήλικες γυναίκες, αυτού του είδους οι αφέλειες προσδίδουν μια νεανική πινελιά στο συνολικό look, ενώ ταυτόχρονα καλύπτουν ευγενικά ρυτίδες και γραμμές στο μέτωπο και στην περιοχή των ματιών.

Χτένισμα face framing: Το έκανε η Τσιμτσιλή & το θέλουν όλες – Πως θα το ζητήσεις από την κομμώτριά σου

H Σταματίνα Τσιμτσιλή πάντα καταφέρνει να μας εντυπωσιάζει με τις επιλογές που κάνει στο κομμάτι της μόδας, αλλά και στο κομμάτι της ομορφιάς.

Η παρουσιάστρια του “Happy Day” πειραματίζεται συνεχώς, δοκιμάζοντας νέα χτενίσματα και αυτό έκανε για ακομη μια φορά.

Η παρουσιάστρια δεν αγαπά τις υπερβολές και φροντίζει τα μαλλιά της να είναι πάντα καλοχτενισμένα. Δεν την έχουμε δει να κάνει ακραίες αλλαγές σε αυτά, αλλά τελευταία δείχνει αδυναμία στο χτένισμα face framing.

Ένα από τα πιο κολακευτικά, κουρέματα που δείχνουν το πρόσωπο πιο αδύνατο, για οποιοδήποτε σχήμα προσώπου είναι οι στρώσεις μαλλιών που πλαισιώνουν το πρόσωπο σας ή αλλιώς layering. Όταν το κούρεμα ακολουθεί το περίγραμμα των ζυγωματικών και της γνάθου σας θα σας δίνει πάντα ένα άμεσο αποτέλεσμα που όχι μόνο θα είναι εντυπωσιακό αλλά και θα σας οδηγεί στο στόχο σας, να ενισχύσετε τις γωνίες του προσώπου. Λέγεται ως κούρεμα face framing cut και ως χτένισμα face framing. Οι δύο τούφες που πλαισιώνουν την αλογοουρά της Σταματίνας Τσιμτσιλή είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της τάσης και μας αρέσει που το υιοθετεί πια συχνά.

Πώς να το συζητήσετε στον κομμωτή σας;

Το νέο it κούρεμα του χαρακτηρίζεται από απαλό φιλάρισμα γύρω από το πρόσωπο, αλλά και από επιμελώς ατημέλητες αφέλειες, οι οποίες “κάθονται” πάνω από τα φρύδια, πλαισιώνοντας όμορφα το πρόσωπο. Οι τούφες πλάι στις αφέλειες είναι πιο μακριές, τονίζοντας έτσι τα μάτια, τα φρύδια, αλλά και τις γωνίες του προσώπου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: