Διέσωσαν στον Άλιμο γάτα που ήταν σε άθλια κατάσταση, τυφλή, κοκαλιασμένη και γεμάτη έντομα

May 12, 2022

Διέσωσαν στον Άλιμο γάτα που ήταν σε άθλια κατάσταση, τυφλή, κοκαλιασμένη και γεμάτη έντομα


Διαφ.

Μια ιδιαίτερα δύσκολη διάσωση είχε αυτές τις μέρες η ομάδα διάσωσης Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, η οποία κλήθηκε να πιάσει μια γατούλα που ήταν σε άθλια κατάσταση σε κάποια γειτονιά του Αλίμου.
Η γατούλα, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, ήταν απίστευτα καταβεβλημένη και σκελετωμένη, γεμάτη μύγες, ψύλλους και μυρμήγκια καθώς δεν είχε καθόλου δυνάμεις να τα διώξει. Επίσης δεν μπορούσε ούτε να τραφεί ούτε να κινηθεί. Είχε επιπλέον χάσει και την όρασή της από το πύον και τη βρωμιά που είχαν μαζευτεί στα μάτια της.
Οι εθελοντές της ομάδας, όπως αναφέρουν, έμαθαν το συμβάν δυστυχώς με καθυστέρηση καθώς η γάτα τον τελευταίο καιρό κρυβόταν και ήταν αδύνατο να την εντοπίσεις.
Όταν κάποια στιγμή εντοπίστηκε, εθελοντής πήγε άμεσα στο σημείο και κατάφερε και παγίδευσε το ζώο με ασφάλεια, το έβαλε σε γατοφόρο και το μετέφερε σε κτηνιατρείο για τα περαιτέρω.
Το τι θα γίνει δεν γνωρίζουν. Τουλάχιστον θα έχει μια ευκαιρία να γίνει καλά αντί να πεθάνει στο δρόμο με άθλιο τρόπο, μέσα σε φριχτούς πόνους.
Η ομάδα αναφέρει:Τα δύστυχα πλάσματα που υποφέρουν στους δρόμους είναι πάρα πολλά κι όταν είναι στη χειρότερη κατάσταση είναι και στις πιο δύσκολες συνθήκες για να πιαστούν, είτε επειδή κρύβονται, είτε επειδή είναι πολύ υποψιασμένα. Βοηθάμε πάντα όσο μπορούμε τους φιλόζωους πολίτες που ζητούν τη συνδρομή μας”.
Alma Libre – Hellenic Animal Rescue


Πηγή

Διαβάστε επίσης: