Σούσουρο με τον Αναγνωστόπουλο: Μαζί με τους μαθητές για τις Πανελλαδικές ο πιλότος; Ποια σχολή στοχεύει

April 27, 2023

Σούσουρο με τον Αναγνωστόπουλο: Μαζί με τους μαθητές για τις Πανελλαδικές ο πιλότος; Ποια σχολή στοχεύει


Διαφ.

Ο δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, θα συμμετέχει στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2023 στοχεύοντας στη Νομική Σχολή.



Όταν έγινε γνωστή η πρόθεση του καταδικασμένου πιλότου, άνοιξε μία συζήτηση για το αν θα έδινε εξετάσεις στο Λύκειο του Λιδωρικίου, μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές. Έπειτα από εισήγηση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, Κώστα Δούνα, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

«Θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο μέσα στις φυλακές. Έγινε ύστερα από δική μας εισήγηση στο υπουργείο Παιδείας, η οποία έγινε αποδεκτή και όρισε το σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου ως εξεταστικό κέντρο. Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση οι μαθητές να δώσουν εξετάσεις με τους φυλακισμένους. Κάναμε, λοιπόν, εισήγηση για ένα επιπλέον εξεταστικό κέντρο. Θα διαγωνιστεί κανονικά στις ίδιες ημερομηνίες και ώρες, στα ίδια θέματα» εξηγεί ο κ. Δούνας, μιλώντας στον Alpha.

«Έγινε ευτυχώς δεκτή η εισήγηση της δευτεροβάθμιας διεύθυνσης. Λειτουργεί σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές τα τελευταία χρόνια, οπότε υπάρχει υποδομή, έστω και υποτυπώδης για να δώσει εκεί εξετάσεις ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος» λέει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δωρίδος, Γιώργος Καπετζώνης.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε, στο παρελθόν έχει συμβεί να δώσουν εξετάσεις άλλοι κρατούμενοι «όχι το ίδιο επικίνδυνοι» όπως λέει ο κ. Καπετζώνης, να δώσεις εξτάσεις σε σχολείο αλλά «σε άλλη αίθουσα, σε άλλο όροφο. Χωρίς καμία εμπλοκή κι επαφή με τα παιδιά».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: