Τύχη βουνό: Αγόρασε στο παζάρι «μαϊμού» Rolex με 45 ευρώ κι όταν το πήγε για φτιάξιμο έπαθε σοκ με την αξία του

April 15, 2024

Τύχη βουνό: Αγόρασε στο παζάρι «μαϊμού» Rolex με 45 ευρώ κι όταν το πήγε για φτιάξιμο έπαθε σοκ με την αξία του


Διαφ.

Η ιστορία ενός τυχερού αγοραστή που βρήκε ένα ρολόι Rolex αξίας χιλιάδων ευρώ, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αποκάλυψε στο Reddit πως ανακάλυψε το ρολόι σε μια υπαίθρια αγορά, όπου και το αγόρασε μόλις με 45 ευρώ σε μία έκθεση αντικειμένων.

Η ιστορία ενός ρολογιού Rolex:

Αν και ήταν φθαρμένο, όταν έμαθε την πραγματική του αξία έμεινε άναυδος. «Αυτό ήταν σούπερ ατημέλητο όταν το πήρα σε μια υπαίθρια αγορά», έγραψε ο χρήστης για το αυθεντικό -όπως αποδείχθηκε- vintage Rolex του 1980.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι ήταν αληθινό, αλλά για ένα ρολόι που ήταν σαφώς αρκετά παλιό, φαινόταν λίγο υπερβολικά ωραίο».

Found at the flea market; what looked fake is actually a 1980 Rolex! Here it is after returning from service at the watchmaker.

byu/3DBeerGoggles inThriftStoreHauls

Ο «σπάνιος μηχανισμός» και η στεφάνη από λευκόχρυσο 18 καρατίων:

Με μια πιο προσεκτική εξέταση, πολλά βασικά χαρακτηριστικά υποδήλωναν τη γνήσια καταγωγή του ρολογιού. Η παρουσία ενός «σπάνιου μηχανισμού» τράβηξε το βλέμμα του οξυδερκούς παρατηρητή. Επιπλέον, η θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι και η στεφάνη από λευκόχρυσο 18 καρατίων ενίσχυαν περαιτέρω τις υποψίες για τη γνησιότητά του. Ο ειδικός επιβεβαίωσε ότι το ρολόι ήταν πράγματι ένα vintage Rolex του 1980.

Παίρνοντας το ρίσκο, ο αγοραστής αποφάσισε να αγοράσει το ρολόι και να ζητήσει τη γνώμη ενός επαγγελματία ωρολογοποιού. Προς μεγάλη του ευχαρίστηση, ο ειδικός επιβεβαίωσε ότι το ρολόι ήταν πράγματι ένα vintage Rolex του 1980, μια αποκάλυψη που ξεπέρασε και τις πιο τρελές προσδοκίες.

Με κόστος συντήρησης κοντά στα 300 ευρώ για την αντικατάσταση του παρεμβύσματος της κάσας, η συνολική δαπάνη ωχριά σε σύγκριση με τη δυνητική αξία του ρολογιού. Ενώ οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το ρολόι θα μπορούσε να φτάσει πάνω από 5.000 ευρώ σε άθικτη κατάσταση, ο αγοραστής παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος για την αγοραστική του αξία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: