Θανάσης Ευθυμιάδης: «Κάνω αυστηρή νηστεία, υπάρχουν μέρες που δεν πίνω ούτε νερό, εδώ και 17 χρόνια δεν τρώω κρέας»

April 15, 2024

Θανάσης Ευθυμιάδης: «Κάνω αυστηρή νηστεία, υπάρχουν μέρες που δεν πίνω ούτε νερό, εδώ και 17 χρόνια δεν τρώω κρέας»


Διαφ.

O Θανάσης Ευθυμιάδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, Fay’s Time και τη Φαίη Σκορδά και μίλησε μεταξύ άλλων για τις νηστείες που κάνει στη ζωή του, ώστε να καθαρίσει το μέσα του.

Ο ηθοποιός ανέφερε: «Εδώ και 17 χρόνια δεν τρώω κρέας. Κρατάω αυτό, αλλά δεν είμαι δογματικός, είμαι πάντα ανοιχτός στο να δω κάτι καινούριο. Αυτό που άλλαξα είναι ότι αφιερώνω περισσότερο χρόνο στις νηστείες που κάνω. Στις αυστηρές νηστείες που κάνω. Εννοώ και τη νηστεία της εκκλησίας, που είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάποιον να κάνει αυτό το δώρο στον εαυτό του, έστω για μια μέρα, να νηστέψει, να δει τι σημαίνει, αλλά και αυτές που κάνω εγώ για εμένα, που μπορεί μια μέρα να μη φάω και να μην πιώ τίποτα. Καθόλου νερό, καθόλου φαγητό. Γίνεται απίστευτος καθαρισμός, γιατί δίνεις την ευκαιρία στο σώμα σου να μην ασχοληθεί με τη χώνεψη του φαγητού που θα του βάλεις, αλλά με το να επουλώσει διάφορα μικροπράγματα μέσα σου. Η νηστεία έχει κάτι και το πνευματικό».

Και πρόσθεσε: «Έκανα αυστηρή νηστεία για να γράψω το βιβλίο μου. Ξεκίνησα με μια νηστεία αυστηρή, 2-3 μέρες δεν έφαγα τίποτα. Αυτό το πληροφορήθηκα από το Άγιον Όρος, ότι οι αγιογράφοι κάνουν αυστηρή νηστεία, ξηρασία, για κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να καθαρίσουν και να ενωθούν με τον άγιο που θα ζωγραφίσουν. Πρέπει να τους έρθει ο άγιος».

Όσον αφορά τις ασκήσεις που έδειχνε για ζευγάρια: «Για τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί, θέλω να τους πω να ξεκινήσουν από κάτι απλό. Ας πάνε μια βόλτα οι δυο τους και να αφήσουν το κινητό. Τα άλλα που έχουν πρακτική μέσα, γιατί εκεί πρέπει να εξασκήσεις την αυτοπειθαρχία σου. Ό,τι σου αρέσει πρέπει να το κάνεις, να γίνει μια υγιής εξάρτηση η άσκηση. Θα είναι το δώρο που θα κάνω στον εαυτό μου. Πρέπει να μπει πειθαρχία και μετά ερχόμαστε και μιλάμε για ασκήσεις ζευγαριών».

Θανάσης Ευθυμιάδης: «Δεν πάνε τα παιδιά μου φροντιστήρια, το θεωρώ εγκληματικό είμαστε η μοναδική χώρα παγκοσμίως»

Το απόγευμα της Τρίτης 9 Απριλίου 2024, ο Θανάσης Ευθυμιάδης βρέθηκε στο «Στούντιο 4» για μια συνέντευξη. Ο γνωστός ηθοποιός ανέλυσε τους λόγους πίσω από την απόφασή του να μην στείλει τις κόρες του σε κάποιο φροντιστήριο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο κατόρθωσε να διαχειριστεί τα οικονομικά της οικογένειάς του, περιορίζοντας τα έξοδα στα απολύτως απαραίτητα.

«Πήρα την απόφαση να αφήσω την τηλεόραση γιατί έτσι κι αλλιώς είχε έρθει η οικονομική κρίση το 2010 και πλέον οι αμοιβές δεν είχαν καμία σχέση με παλιά. Το θέμα της επιτυχίας και η δόξα θα μπορούσε να είναι το δέλεαρ, αλλά εκεί είπα όχι φίλε ζήτησες κάτι άλλο, ζήτησες δύο κορίτσια. Κάτσε να τα ευχαριστηθείς. Περιόρισε αυτά που χρειάζεσαι και όχι τις επιθυμίες σου. Ικανοποίησε πρώτα τις ανάγκες της οικογένειας και μετά θα δούμε αν θα περισσέψει. Ικανοποιώντας τις ανάγκες της οικογένειας, είχα πολύ λιγότερα έξοδα και δεν χρειαζόταν να δουλεύω στην τηλεόραση και μόνο με τη δουλειά του θεάτρου μπορούσα να ζούμε απλά και λιτά» δήλωσε ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

«Δεν πάνε φροντιστήρια τα παιδιά μου, δεν έχει τέτοια. Ποτέ. Το θεωρώ εγκληματικό, προσβλητικό και είμαστε η μοναδική χώρα παγκοσμίως… Στα αγγλικά δεν υπάρχει λέξη. Προσπαθείς να πεις σε έναν Άγγλο τι είναι το φροντιστήριο στην Ελλάδα και δεν σε καταλαβαίνει. Πάνε σε ένα άλλο σχολείο για να μάθουν αυτά που έμαθαν στο κανονικό σχολείο; Τα αγγλικά τους τα κάνει η μαμά τους» εξομολογείται ο Θανάσης Ευθυμιάδης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: