Φτάνει στην αποφοίτησή του με το άλογο που τον πήγαινε καθημερινά στο σχολείο

December 15, 2022

Φτάνει στην αποφοίτησή του με το άλογο που τον πήγαινε καθημερινά στο σχολείο


Διαφ.

Ήταν ο επίτιμος καλεσμένος στην τελετή ???????? ????

 



Όταν πρόκειται να εκπληρώσετε ένα όνειρο, θα θέλετε πάντα να έχετε δίπλα σας τους πιο σημαντικούς ανθρώπους. Ανεξάρτητα από τη στιγμή ή την ώρα ή την περίσταση, αυτοί που σε βοήθησαν να φτάσεις εκεί που είσαι.

Κατά τη διάρκεια της αποφοίτησης του γυμνασίου, κυκλοφόρησε η είδηση ​​ενός νεαρού άνδρα που έφτασε στην εκδήλωση καβαλώντας ένα άλογο.Αν και η εικόνα μπορεί να εξέπληττε τους πάντες, ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να πάρει το ζώο που τον πήγαινε μέχρι τώρα.

Ο Imer Baldovino Quevada , με καταγωγή από το Sucre της Βολιβίας, μπήκε στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου περίμεναν καλεσμένοι και απόφοιτοι με το άλογό του, με το όνομα “Tormento” , ο οποίος τον συνόδευε στο δρόμο του για πολύ καιρό ώστε να φτάνει στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα “San Jose de Majagual”.

Η εφημερίδα El Tiempo μοιράστηκε ότι ο Tormento και το αγόρι μοιράζονταν την ίδια διαδρομή για σχεδόν δύο χρόνια, παρά τα εμπόδια του καιρού ή τις ακραίες καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν, όπως λασπώδεις δρόμοι ή υπερχείλιση ποταμών.

Ήταν κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας στον ποταμό Cauca που επλήγη η περιοχή όπου ζούσε, οπότε δεν υπήρχε μέσο μεταφοράς που να ήθελε να τον πάρει, έτσι αποφάσισε να δεχτεί το “δάνειο” από τον Antonio Enrique Ordóñez, ιδιοκτήτη μιας κοντινής φάρμας όπου εργάστηκε επίσης για να μπορεί να χρησιμοποιήσει το άλογο.

Μάλιστα, ο μαθητής λέει ότι πολλές φορές αργούσε στα μαθήματα, ότι οι δάσκαλοι τον επέπληξαν, μερικές φορές δεν προλάβαινε να φάει πρωινό και έτρωγε μέχρι να επιστρέψει σπίτι με τη μητέρα του.

Παραδόξως, ο Imer πήγε στην τελετή αποφοίτησης, κάνοντας έτσι πολύ σαφές πόσο περήφανος ήταν για την καταγωγή του και την προσπάθεια που χρειάστηκε για να τελειώσει.

«Είπα στον δάσκαλο ότι ήθελα να πάω με το άλογό μου γιατί είναι πιστός μου φίλος, με συνόδευε καθημερινά σε εκείνες τις διαδρομές με τις πλημμύρες και τώρα είχε το δικαίωμα να πάει και στην αποφοίτησή μου», είπε στα τοπικά ΜΜΕ.

Αν και είναι κάτι που σίγουρα δεν συνηθίζεται, οι αντίστοιχες σχολικές αρχές δέχτηκαν ότι ο νεαρός μαθητής εκπλήρωσε την επιθυμία του, άλλωστε δεν έβλαψε κανέναν.

Άλλοι παρευρισκόμενοι είπαν ότι δεν είχαν ιδέα τι έπρεπε να περάσει ο Imer για να φτάσει στο σχολείο, οπότε όταν το έμαθαν εξεπλάγησαν ευχάριστα και συγκινήθηκαν που το ανακάλυψαν.

«Όλα γίνονται με κόπο, κάθε θυσία έχει την ανταμοιβή της, δεν υπάρχει δικαιολογία για τη μη μελέτη», σχολίασε.

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: